PASTE CU CREVETI
 

 Ingrediente:o cutie de paste (500g), cateva foi de varza, frunze proaspete de busuioc, 2 catei de usturoi, 150 g parmezan ras, 1 pahar iaurt degresat, 1 lingura de ulei, 250g creveti, 1 ardei gras rosu taiat in bucati mici.Pastele se fierb in apa cu ulei si putina sare timp de 10-15 minute in functie de tipul pastelor pe care le folositi.Intr-un blender amestecati varza, busuiocul, usturoiul, branza parmezan pana se omogenizeaza. Compozitia formata se amesteca cu iaurtul.Intr-o tigaie puneti putin ulei si caliti crevetii si ardeiul gras timp de 4 minute pana ce crevetii au capatat o culoare frumoasa roz.Dupa fierberea pastelor, acestea se scurg bine si se pun intr-un castron. Se adauga sosul si apoi crevetii si ardeiul gras.Se servesc imediat.

 

MACAROANE CU CIUPERCI
 

Ingrediente:Macaroane 500 g, duperci 400 g, unt 100 g, ceapã 150 g, roșii 350 g, cașcaval 1/00 g, sare.Macaroanele se rup în douã și se fierb în apã cu sare iimp de 30 min. Se pun într-o strecurãtoare se trec sub un jet de apã rece. Ceapa se toacã mãrunt, se cãlește în unt, se adaugã ciupercile care au fost fierte și tãiate julien se cãlesc cîteva minute împreunã. Se sting cu roșiile curãțate de coajã și seminþe și tãiate cubulețe se sãreazã. Se adaugã macaroanele, cîteva linguri de zeamã în care au fiert ciupercile și untul rãmas și se mai țin pe foc pînã ce macaroanele s-au încãlzit. La servit se presarã cu cașcaval ras pe fiecare porție.

 

                       MACAROANE CU CAȘCAVAL
 

 Ingrediente:Macaroane 500 g, cașcaval 150 g, unt 75 g, sare.
Macaroanele se rup în douã se pun la fiert în apã cu vare și se fierb circa 30 min. Cînd sînt gata, se pun într-o strecurãtoare și se trec print-un jet de apã rece. Se înfierbîn-tã untul într-o cratițã, se pun macaroanele peste unt, se adaugã cașcaval ras și se amestecã. Se lasã pe foc sã se încãlzeascã bine apoi se servesc.

 

                                            MACAROANE CU BRÎNZÃ
 

 Ingrediente: macaroane 500 g, brînzã telemea 200 g, unt 100 g, sare.
Macaroanele se rup în douã, se pun la fiert în apã clocotitã cu sare. Se fierb 30 min, se scurg, se pun într-o strecurãtoare ºi se trec printr-un jet de apã rece. Brînza se rade pe râzãtoare, se amestecã cu macaroanele ºi untul înfierbîn-tat ºi se dã vasul la cuptor pe timp de 10 minute.




Copyright © P.D.K 2011