RULADĂ DE NUCI
 

Ingrediente: blatul: zahăr pudră 250 g, nuci 250 g, cacao 50 g, ouă 6 buc, făină 100 g; crema:zahăr pudră 150 g, unt 100 g, gălbenuşuri fierte 2 buc, lămîie 100 g. Blatul: gălbenuşurile se amestecă cu 200 g zahăr pudră, se adaugă nucile şi cacaoua. Albuşurile se bat bine, se adaugă restul de zahăr, se încorporează albuşurile la restul compoziţiei şi se adaugă făina, puţin câte puţin. Se întinde compoziţia într-o tavă pudrată cu făină şi se coace la un foc puternic, apoi se lasă să se răcească.Crema: untul se amestecă cu zahărul pudră, gălbenuşurile fierte şi zeama de lămâie până ce se obţine o cremă spumoasă. Se întinde crema pe toată suprafaţa blatului, se rulează blatul, se pune rulada la rece timp de 2 ore, apoi se taie felii.

 

                        BRIOSA CU BANANA
 

 Ingrediente:1/2 cani faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt, jumatate linguriţă de sare, 3 banane facute piure, 3/4 cană de zahăr alb, 1 ou, uşor bătut, 1/3 cana unt topit, 1/3 cana zahar brun, 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 lingura unt, 2 linguri faina Incalziti cuptorul si ungeti cu margarina 10 cesti de brioşă sau puneti hartie pentru copt. Într-un castron mare, se amestecă împreună faina, bicarbonatul de sodiu, praf de copt si sarea. Într-un alt castron,
se bat împreună banane, zahăr, oul şi untul topit. Se toarna amestecul de banane în amestecul de făină si se amesteca usor. Turnati aluatul în cupele pentru briose pregătite in prealabil.Într-un castron mic, se amestecă zahar brun, 2 linguri faina si scortisoara. Se adauga 1 lingura de unt si se amesteca până când amestecul se aseamănă cu mălai mai gros. Se presara acest topping peste briose. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 18-20 minute.Se introduce o scobitoare in centrul briosei si daca iese curata,briosele sunt gata.

 

                                             PLĂCINTĂ CU CREMĂ DE VANILIE
 

 Ingrediente: ouă 2 buc, făină 500 g, unt sau margarina 400 g, sare, oţet 9° 20 ml. Aceste ingrediente se folosesc pentru foi. Pentru crema: făină 220 g, lapte 1,5 I, ouă 9 buc, vanilie 1/2 baton, coajă de portocală confiată250 g, zahăr pudră 100 g.Din făină, unt, ouă, o lingură de oţet şi un vîrf de cuţitde sare se face o cocă din care se fac două foi, care se aşează în tăvi de aceeaşi mărime şi se coc în cuptor. Crema se prepară din lapte, făină, ouă, zahăr şi vanilie, care se fierb împreună. După ce au fiert se adaugă coaja de portocală dată prin maşina de tocat şi înainte de a se
răci se toarnă pe una din foi, se întinde cu cuţitul şi se acoperă pe cealaltă foaie. Se lasă să se răcească şi apoi se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 

                                             PLACINATA CU FRUCTE
 

 Ingrediente: făină 350 g, unt 200 g, amidon 150 g, zahăr pudră 400 g, ouă 6 buc, ulei 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1/2 plic, lămîie 100 g, fructe (caise, vişine, cireşi, zmeură, prune etc.) 500 g, sare. Untul şi uleiul se amestecă cu 350 g zahăr, se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat, sare şi praf de copt dizolvat în zeama de lămâie, iar la sfîrşit făina şi amidonul. Albuşurile se bat separat cu telul şi se adaugă la compoziţie, amestecând uşor cu o paletă. Se toarnă compoziţia în tăvi unse
cu unt şi pudrate cu făină, se întind pe suprafaţa tăvilor Se dau tăvile la cuptor pentru 10 min, se scot afară, se aşează fructele, se presară pe deasupra cu restul de zahăr, se dau din nou la cuptor, la un foc potrivit, până ce plăcinta este gata. Se lasă să se răcească în tăvi, apoi se porţionează şi se aşează pe platouri.

 

                                        PLĂCINTA CU MERE
 

 Ingrediente: zahăr pudră 450 g, făină 350 g, amidon 100 g, unt (margarina) 200 g, ulei 100 g, ouă 7 buc, zahăr vanilat 2 plicuri, lămâie 100 g, praf de copt 1 plic, mere 1,5 kg, gris 50 g, unt 40 g, sare.
Untul (margarina) şi uleiul se amestecă cu 350 g zahăr, se adaugă gălbenuşurile (unul câte unul), 1 plic de zahăr vanilat, praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar la sfîrşit se pun albuşurile bătute bine. Se încorporează apoi făina şi amidonul puţin câte puţin. Se împarte aluatul în două, se întinde în două tăvi şi se coace la un foc potrivit. Merele se curăţă, se rad pe răzătoare şi se călesc într-o tigaie cu zahărul rămas şi ulei. Când au început să lase dupa aceea se adaugă grisul ca să absoarbă sucul format. Se aşează umplutura între cele două foi, se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 


                                  PLĂCINTĂ CU NUCI
 

 Ingrediente: făină 280 g, unt 280 g,ouă 8 buc, zahăr 340 g, nuci 280 g, coajă rasă de lămâie
50 g.Din unt, făină, 80 g zahăr şi 1 gălbenuş se face un aluat care se frământă bine, se împarte în două părţi egale. Se unge o tavă cu unt, se întinde în ea prima foaie, peste care se întinde umplutura preparată astfel: gălbenuşurile rămase se amestecă, cu 260 g zahăr, coaja rasă de lămâie şi nucile măcinate iar la sfîrşit se încorporează albuşurile bătute bine. Se întinde această compoziţie peste foaia de cocă din tavă, se acoperă umplutura cu a doua foaie de aluat fraged şi se coace la cuptor la un foc potrivit. Când este gata se presara zahăr şi se porţionează.

 


PLĂCINTA CU PRUNE II

 

 Ingrediente: făină 500 g, prune 600 g,smântână 350 g, zahăr pudră 300 g, ouă 3 buc, praf de copt 1 plic, unt 25 g, sare.Smântână se amestecă cu 200 g zahăr, se adaugă ouăle, sarea, praful de copt şi făina, se frământă până ce se obţine un aluat ceva mai moale, se întinde o foaie şi se aşează într-o tavă unsă cu unt. Deasupra aluatului se aşează prunele desfăcute în două şi cărora li s-au îndepărtat sâmburii, se dă tava la cuptor şi se coace la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahărul rămas şi se porţionează.

 

PLĂCINTĂ CU PRUNE II

 

 Ingrediente: ouă 6 buc, făină 400 g, unt 180 g, lapte 200 ml, coniac 25 ml, zahăr tos 320 g, praf de copt: 1 plic, zahăr pudră 50 g, prune 750 g, sare.Se amestecă zahărul tos cu untul, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. După ce zahărul s-a dizolvat complet se adaugă laptele, făina, praful de copt, coniacul şi sarea iar în sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă, amestecându-se uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se aşează deasupra prunele desfăcute în două şi cărora li s-au scos sâmburii. Se coace plăcinta la un foc potrivit apoi se presară cu zahăr pudră şi se porţionează. Se poate pregăti cu orice fel de fructe.

 

PLĂCINTA CU VIŞINE I

 
Ingrediente: unt 200 g, zahăr pudră 200 g, făină 150 g, amidon 100 g, ouă 4 buc, vişine 450 g, zahăr vanilat 2 plicuri, praf de copt 1/2 plic.Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, se pune făina, amidonul şi zahărul vanilat, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie, se aşează pe deasupra vişinile şi se coace la cuptor la un foc potrivit timp de 20—25 minute.

 

PLĂCINTA CU VIŞINE II

 
 Ingrediente: făină 300 g, zahăr pudră 280 g, ouă 5 buc, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic, vişine 600 g.
Din făină, unt, 100 g zahăr, gălbenuşurile de ou şi zahărul vanilat se prepară un aluat fraged, din care se întinde o foaie care se coace pe jumătate, se scoate din cuptor şi se toarnă pe deasupra compoziţia preparată din cele 5 albuşuri bătute cu restul de zahăr şi în care s-au adăugat, la sfârşit,
vişinile, cărora li s-au scos sâmburii. Se dă tava din nou la cuptor şi se lasă până ce plăcinta s-a copt. Se poate prepara şi cu alte fructe ca: zmeură, căpşuni, mere etc.

 

PLĂCINTA CU VIŞINE III

 


Ingrediente: smântână 400 g, făină 500 g, ouă 3 buc, zahăr 250 g, vişine 1 kg, pesmet alb 100 g, zahăr pudră 100 g, sare. Din făină, smântână, 100 g zahăr, 2 ouă şi sare se prepară un aluat, care se frământă bine şi apoi se lasă să se odihneasca aproximativ 2 ore. în acest timp se scot sâmburii vişinelor, se adaugă 150 g zahăr şi 100 g pesmet şi se lasă să stea aproximativ o oră. După o oră, se întind foi cu grosimea de 1 cm, se taie pătrate cu latura de circa 10 cm, se pune pe fiecare, pătrat câte o lingură de vişine scurse de zeamă, se întorc colţurile pătratelor spre mijloc, în formă de plic, se ung cu un ou pe deasupra, se aşează în tăvi şi se coc la un foc mai puternic. Cînd sunt gata se presară pe deasupra cu zahăr pudră.

 

PRICOMIGDALE

 
 Ingrediente: nuci sau alune 200 g, zahăr 300 g, ouă 6 buc, făină 40 g, esenţă de migdale 1 ml, zahăr vanilat 2 plicuri.Nucile sau alunele se macină, se amestecă cu zahărul şi albuşurile de ou. Se pune vasul la un foc potrivit, amestecându-se bine cu o lopăţică de lemn până ce se înfierbîntă. Se ia vasul de pe foc şi se răceşte, se adaugă făina, zahărul vanilat şi esenţa de migdale. Se toarnă compoziţia pe tăvi capitonate cu hîrtie albă, în forme rotunde sau lungi şi se coc la cuptor la un foc potrivit. După ce s-au copt se desprind de pe hârtia pe care s-au copt cu ajutorul unei pensule înmuiate în apă şi se lasă câteva minute să stea pe planşetă şi apoi se aşează pe un platou.

 

RULADĂ CU GEM
 

 Ingrediente: făină 240 g, zahăr 200 g, ouă 12 buc, gem de caise 200 g. Gălbenuşurile se freacă cu 80 g zahăr, iar albuşurile se bat cu 120 g zahăr. După ce s-au bătut bine se amestecă gălbenuşurile cu albuşurile şi se adaugă succesiv făina, amestecându-se uşor cu o lingură de lemn. Se întinde compoziţia la grosimea de circa 1 cm într-o tavă tapetată cu hîrtie albă şi se coace la un foc potrivit. După ce s-a copt se scoate din tavă şi se lasă să se răcească. Se întinde gemul pe întreaga suprafaţă a foii, se rulează foaia, se împachetează în hârtie albă şi se pune în frigider. După cîteva ore se taie în felii cu grosimea de 2 cm.

 

SALEURI CU BRÎNZĂ DE VACI
 

 Ingrediente: făină 300 g, brînză de vaci proaspătă 300 g, unt 200 g, ouă 4 buc, praf de copt 1 plic, caşcaval 75 g, sare.Din făină, brînză de vaci, unt, 2 ouă, praf de copt şi puţina sare se prepară un aluat omogen care si se lasă o ora să se odihnească. Se întinde o foaie cu grosimea de 5—6 mm, se unge foaia cu un ou şi se presară cu caşcaval ras şi amestecat cu puţină sare. Se taie foaia în fîşii cu
lungimea de 10—12 cm şi lăţimea de 15 mm, se aşază în tăvi şi se coc la un foc potrivit.

 

PLĂCINTĂ CU BRANZA DE VACI

 
 Ingrediente: făină 700 g, unt 400 g, zahăr 425 g, ouă 7 buc, brînză de vaci 750 g, coajă de lămîie rasă 40 g, stafide 100 g, vanilie 1/2 baton, sare.Din 600 g făină, 300 g unt, 200 g zahăr, 2 ouă şi puţinăsare se prepară o cocă fragedă, care se lasă să se odihnească30 min şi se împarte în două. Se întind două foi, care seaşează in două tăvi şi se întinde peste foi umplutura preparata precum urmează: brînză de vaci se amestecă cu 200 g zahăr4 ouă, 100 g unt topit, 100 g făină, coajă rasă de lămîie,vanilia pisată cu 25 g zahăr, stafidele care au fost ţinute cîteva ore în apă şi sare. Se netezeşte suprafaţa umpluturii, se unge cu ou şi se coace plăcinta ia cuptor la un foc potrivit.

 

PLĂCINTĂ CU BRÎNZA DE VACI (CU FOI DE PLĂCINTĂ)
 

 Ingrediente: foi de plăcintă 600 g, unt 200 g, brînza de vaci 1,2 kg, stafide 100 g, ouă 3 buc, făină 100 g, zahăr tos 200 g, zahăr vanilat 1 plic, coajă rasă de lămîie 40 g, zahăr pudră 50 g, sare.Se unge cu unt o tavă de dimensiuni potrivite, se aşează în tavă o jumătate din cantitatea de foi de plăcintă, stropind fiecare foaie cu unt topit. Se întinde peste foi umplutura preparată din brînză de vaci, ouă, făină, zahăr tos, zahăr vanilat, coaja rasă de lămîie, puţină sare şi stafidele. Peste umplutură se aşează cealaltă jumătate de foi de plăcintă, stropite cu restul de unt. Se coace la un foc potrivit. Cînd este gata se porţionează şi se pudrează cu zahăr pudră.

 

PLĂCINTA CU BRÎNZĂ ŞI MĂRAR
 

 Ingrediente: făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 250 ml, ouă 6 buc, zahăr tos 100 g, brînză de vaci 400 g, brînză sărată 200 g, mărar 4 leg, sare.Diu făină, drojdie, lapte, zahăr, 3 ouă şi sare se prepară 8 coci, care se lasă să dospească, se întinde pe planşeta o foaie cu grosimea de un deget, Setaie pătrate, pe care se așează umplutura făcută din brînză de vaci, brînză sărată, 2 ouă şi mărarul tocat mărunt. Se unesc colţurile fiecărei bucăţi de cocă, la fel ca la plăcintele poale-n brîu. Se aşează plăcintele în tăvi, se ung pe, deasupra cu ou şi se coc la un foc potrivit.

 

PLĂCINTĂ CU DOVLEAC
 

 Ingrediente: dovleac comestibil 1 kg, făină 1 kg, drojdie de bere 40 g, zahăr 500 g, ulei 100 g, unt 150 g, ouă 3 buc, scorţişoară 10 g, zahăr pudră 75 g, zahăr vanilat 2 plicuri.Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se rade pe răzătoare, se adaugă uleiul, zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat şi se călesc împreună, iar după ce s-a răcit se adaugă făina, drojdia, untul şi ouăle, se frămîntă şi se lasă să dospească. După ce a crescut se întinde o foaie, se aşază în tăvi şi se coace la cuptor. Cînd este gata se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 


PLĂCINTE MOLDOVENEŞTI CU URDA ŞI MĂRAR
 

 Ingrediente: făină 1 kg, urdă dulce 1 kg, mărar 3 leg, ouă 5 buc, lapte 350 ml, drojdie de bere 50 g, zahăr 150 g, ulei 150 g,sare.Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr şi puţină făină. Se lasă această cocă să dospească, se adaugă restul de făină, lapte, circa 60 g zahăr, 2 ouă şi sare şi se frămîntă bine. Se pune din nou la dospit şi după ce aluatul a crescut suficient se întind foi, care se taie în pătrate cu latura de circa 14—15 cm. Se umplu pătratele cu urda care a fost amestecată cu mărar tocat, sare, 2 oua şi restul de zahăr. Se formează plăcintele, împăturind colţurile spre a le da formă de plic. Se aşează în tăvi, se ung pe dea-supra cu ou, se lasă să'mai crească circa 30 min, apoi se coc în cuptor, la un foc potrivit.

 


PLĂCINTA CU MERE (cu aluat dospit)
 

 Ingrediente: făină 600 g, unt 300 g, zahăr 450 g, ouă 3 buc, drojdie de bere 25 g, coaja rasă de lămîie 50 g, mere 1,29 kg, scorțișoară 5 g, zahăr pudră 100 g.Din făină, 200g unt, 200g zahăr, 3 ouă, drojdia de bere şi coaja de lămîie rasă se prepară o cocă care se lasă să dospească. Se curăţă merele de coajă, se rad pe răzătoare şi se trag într-o tigaie cu 50 g unt, 250 g zahăr şi scorţişoară.După ce coca a dospit se întind din ea 3 foi, care se aşeazăîntr-o tavă, se umplu cu două rînduri de mere, se lasă săcrească circa 15 min şi apoi se coace la un foc iute la început şi după ce s-a rumenit puţin se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se porţionează plăcinta, se pudrează cu zahăr pudră şi se aşează pe un platou.

 


PLĂCINTĂ CU MERE (cu foi de plăcintă)
 

 Ingrediente: foi de plăcintă 600 g, unt 250 g, mere 2 kg, pesmet 100 g, zahăr tos 400 g, zahăr vanilat 2 plicuri, scorţişoară 5 g.Se unge o tavă cu unt, se aşează în tavă o jumătate din cantitatea de foi de plăcintă, stropind fiecare foaie cu unt topit. Se întinde deasupra umplutura de mere iar peste umplutură se aşază restul de foi stropite cu restul de unt. Se coace la cuptor la un foc potrivit. Cînd este gata se porţionează şi se pudrează cu zahăr vanilat. Umplutura se prepară astfel: se curăţă merele, se rad pe răzătoare, se pun într-un vas la foc împreună cu 50 g unt, zahărul, zahărul vanilat, pesmetul şi scorţişoara şi se amestecă pînă ce merele s-au înmuiat.

 


PLĂCINTĂ POALE-N BRÎU CU BRÎNZĂ DULCE
 

 Ingrediente: făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 300 ml, ulei 150 g, ouă 5 buc, zahăr 400 g, brînză de vaci 1 kg, coajă rasă de lămîie 25 g, gris 75 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sare.Din făină, lapte, drojdie, ulei, puţină sare, 2 ouă şi 100 g zahăr se prepară o cocă care se lasă să dospească. Se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm şi se taie în pătrate cu latura de 14—15 cm. Brînza de vaci se amestecă cu grisul fiert separat, 250 g zahăr, coaja rasă de lămîie şi zahărul vanilat pînă ce se obţine o pastă omogenă, care se repartizează în mod egal pe toate bucăţile de aluat, se unesc cele patru colţuri şi se lipesc la mijloc. Se aşează în tăvi, se lasă să crească, se ung cu ou amestecat cu sirop de zahăr şi se
coc la un foc potrivit.

 


ÎNVÎRTITĂ MOLDOVENEASCĂ CU MERE
 

 Ingrediente: făină 500 g, zahăr 350 g, unt 125 g, ouă 2 buc, drojdie 25 g, mere 1,5 kg, zahăr vanilat 1 plic, coaja de lămîie rasă 20 g, sare, scorţişoară 10 g.Se dizolva drojdia în apă călduţă, apoi se adaugă 20 g zahăr şi puţină făină şi se lasă această plămadă să crească timp de 30 min. Se adaugă apoi restul de făină, 80 g zahăr, ouăle, sarea, untul topit, coaja de lămîie şi zahărul vanilat, se
frămîntă şi se lasă să crească la un loc cald. Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se rad pe răzătoare (julien), se amestecă cu restul de zahăr şi scorţişoara măcinată fin. Din aluat se întind pe planşetă una sau două foi, se presară cu mere şi se rulează foile în formă de sul, se aşează în forme de cozonac şi se coc la un foc tare la început, iar după ce au crescut se continuă coacerea la un foc potrivit.

 


NVÎRTITĂ MOLDOVENEASCĂ CU NUCI
 

 Ingrediente: făină 60g, drojdie de bere 30 g, unt 80 g, ulei, 50 g, lapte 250 ml, zahăr 150 g, ouă 2 buc, sare; Umplutura: miez de nucă 250 g, zahăr tos 150 g, unt 100 g,Siropul: zahăr tos 200 g, coajă rasă de lămîie 20 g, zahărvanilat 1 plic. Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, zahăr, un ou şi jumătate şi sare se prepară o cocă, care se lasă să dospească 1—2 ore, se întinde o foaie, care se stropeşte cu unt topit, se presară nucile tăiate cu cuţitul şi zahărul tos. Se rulează coca, făcîndu-se un sul ce se aşează în formă de melc (într-o tavă rotundă). Cu jumătatea de ou rămasă se unge învîrtita, se dă tava la cuptor şi se coace, la început la un foc tare, iar după ce învârtită a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se însiropează, cu sirop preparat din 200 ml apă, 200 g zahăr, coaja de lămîie rasă şi zahărul vanilat.

 

PASCĂ MOLDOVENEASCĂ CU BRÎNZA DE VACI
 

 Ingrediente: făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 600 g, lapte 375 ml, ouă 10 buc, unt 200 g, coajă rasa de lămîie 40 g, stafide 200 g, zahăr vanilat 3 plicuri, brînză de vaci 1,5 kg, gris 100 g, smîntîna 100 g, sare.Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă 50 g făină şi 50 g zahăr. Se lasă să dospească şi după ce plămadaa crescut se adaugă 250 g zahăr, restul de lapte şi făină, untul topit, 3 ouă întregi, sare, 20 g coajă rasă de lămîie, 100 g stafide şi 1 plic zahăr vanilat. Se frămîntă bine apoi se lasă să crească. Brînză de vaci se amestecă cu 300 g zahăr, 100 g smîntînă, 6 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, 20 g coajă de lămîie rasă, 100 g stafide şi 100 g griş. Se aleg tăvi rotunde, se ung cu unt şi se pudrează cu făină. Dintr-o parte din aluat se întind foi cu grosimea de 15 mm care se aşează în tăvi, acoperindu-se fundurile tăvilor. Din aluatul rămas se fac suluri/ subţiri, ce se împletesc în 3 iar cununele rezultate se aşează de jur împrejurul tăvilor cu aluat.Se toarnă la mijloc compoziţia cu brînză de vaci, se unge pe deasupra cu ou diluat cu puţină apă se lasă să crească o oră şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cînd sunt gata se lasă să se răcească şi apoi se scot din formă.

 


PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI
 

 Ingrediente pentru aluat: 100g unt, 180g făină, 150g zahăr pudră, 1 ou fiert, 1 ou crud 1 kg de brânză, 200 g zahăr, 3 linguri făină, 4 albuşuri bătute spumă, 6 gălbenuşuri, vanilie, rom, stafide.Se freacă zahărul cu gălbenuşurile după care se amestecă cu brânza aromele şi stafidele. se bat albuşurile spumă şi se amestecă cu restul compoziţiei de la cremă. Ingredientele pentru aluat se amestecă foarte bine până se obţine o compoziţie moale.Se tapeteaza tava cu unt și făina sau se pune hârtie pentru copt si se așează aluatul pe toată suprafața tăvii.Compoziţia se pune în mijloc.Deasupra se pune deasupra gălbenuş de ou şi stafide.

 

Copyright © P.D.K 2011