MOJITO
 

Ingrediente: 60-80 ml rom alb, 30 ml lime, 2 lingurite de zahar, 2-4 bucati de menta, Soda
Menta si zaharul se amesteca in shaker la care se adauga putina apa, pana se dizolva zaharul si se simte miroul de menta.Se stoarce o lamaie in pahar, se adauga romul si se adauga gheata ce a fost pisata in prealabil.Se adauga compozitia din shaker, se orneaza cu menta si este gata de servit.

 

                        MARGARITA
 

 Ingrediente:50 ml Tequila, 50 ml Triplu Sec, 30 ml suc de lamaie, sare.Se pun toate ingredientele in shaker, se agita bine cu gheata, paharul se orneaza cu sare.Se toarna compozitia in pahar si se serveste.Se orneaza cu lamaie verde

 

                                            WHITE RUSSIAN
 

 Ingrediente: 60 ml vodca, 30 ml liquer de cafea, spuma de lapte.Se toarna vodca si liqueurul intr-un pahar clasic mare in care au fost puse in prealabil cuburi de gheata.Se face spuma de lapte si se toarna deasupra.Nu se orneaza.

 

                                            CAIPIRINHA
 

 Ingrediente: 2 lingurite de zahar, o lamaie verde, 60 ml Cachaca.Intr-un pahar mare de whisky se amesteca zaharul cu lamaia, se adauga cuburi de gheata, se adauga cachaca si se amesteca bine.
Se orneaza cu lamaie.

 

                                      PINA COLADA
 

 Ingrediente: 80 ml rom alb, 3 linguri lapte de cocos, 3 linguri suc de ananas, gheata pisata.Se pun toate ingredientele intr-un blender electric si se adauga 2 canite de gheata pisata.Se amesteca la viteze mare pentru o scurta perioada de timp.Se pune intr-un pahar inalt fara picior si se serveste cu paiul.

 

                                                       MINT JULEP
 

 Ingrediente: 4 frunze de menta, 60 ml Bourbon, 1 lingura de zahar pudra, 2 linguri de apa.Amestecati frunzele de menta, zaharul pudra si apa intr-un pahar inalt fara picior.Umpleti paharul cu gheata pisata si adaugati Bourbon.Mai adaugati gheata si ornati cu menta. Se serveste cu paiul.

 


DAIQUIRI

 

 Ingrediente: 60 ml Rom alb, sucul de la o jumatate de lamaie verde, 1 lingura de zahar pudra.Agitati toate ingredientele cu gheata, puneti-le intr-un pahar de cocktail.Se orneaza cu lamaie.

 


FRUIT SANGRIA

 

 Ingrediente:1 l vin rosu, 60 ml triple Sec, 120 ml Brandy, sucul de la o lamaie, sucul de la o portocala, 1 piersica, 10-20 cirese, 1 sticla de Club Soda, 180 ml sirop de zahar, cuburi de gheata.
Se pun ciresele in 60 ml Brandy, se feliaza piersica si se pune in 60 ml de brandy si tot Triplu Sec.
Se pune lamaia si portocala intr-un vas, la care se adauga siropul de zahar, se adauga ciresele si amestecul cu piersica si vinul rosu.Se lasa la rece. La servire, se umple un pahar pentru vin rosu cu gheata pisata si se adauga amestecul de alcool.Se adauga Club Soda pentru gust.

 

BLOODY MARY

 
Ingrediente: 50 ml vodca, 90 ml suc de rosii, putin suc de lamaie, jumatate de lingura de sos iute (Worcestershire), 2-3 picaturi de tabasco, 1 lamaie verde.Se agita toate ingredientele intr-un shaker, mai putin lamaia, cu gheata si se pune compozitia intr-un pahar mare peste cuburile de gheata.Se adauga sare si piper pentru gust si lamaia verde si se serveste.

 

LONG ISLAND ICE TEA

 
 Ingrediente: 15 ml vodca, 15 ml Tequila, 15 ml Rom Alb, 15 ml Gin, putina Coca Cola, lamaie verde.Puneti toate ingredientele intr-un pahar inalt si amestecati usor. Se adauga Coca Cola pentru culoare si se orneaza cu lamaie.



Copyright © P.D.K 2011