HOROSCOP

 Cele 12 zodii ale horoscopului sunt foarte bine cunoscute, dar fiecare semn este unic si individual, prin propriile puncte tari si puncte slabe.Indiferent daca credeti sau nu in Horoscop sau in Astrologie, o data ce ati inceput sa studiati semnul Dvs si semnele celor apropiati Dvs, incepeti sa identificati anumite caracteristici pe care le regasiti in personalitatea fiecaruia, care va determina sa va opriti mai multor asupra acestor aspecte. Desi impartirea tuturor oamenilor in 12 semne zodiacale pare absurda, surprinzator aceasta pare sa functioneze foarte bine.Cunoasterea caracteristicilor fiecarui semn zodiacal va ajuta sa intelegeti mai bine persoana cu care interactionati si felul in care eareactioneaza fie ca este membru al familiei, coleg, prieten, angajat, iubit.Trebuie sa tineti minte totusi ca puteti detine controlul asupra sortii Dvs. Daca sunteti nascut sub un semn care se caracterizeaza prin incapatanare,depinde de Dvs ca acest lucru sa nu fie un obstacol in viata Dvs. Amintiti-va ca acestea sunt caracteristici generale si aveti puterea sa schimbati orice nu va place la profilul Dvs.

Fiecarui semn zodiacal ii este asignat o planeta, sau un guvernator cu caracteristici specifice. Relatia dintre planete si semnele zodiacale este complexa, cu mari diferente in functie de locul unde s-a aflat planeta in momentul nasterii tale. Doua dintre semne (Pesti si Scorpion) au cate doua planete de guvernare. Aceasta se datoreaza faptului ca descoperirile moderne arata ca Neptun si Pluto trebuie sa lucreze impreuna.

Planetele:
  Soarele (Leu) - este guvernatorul tuturor celorlalte planete. El este esenta tuturor. Acest lucru poate fi bun, aducand faima si bunastare, sau poate fi rau aducand pesimism si saracie. Este cea mai importanta planeta in zodiac.

  Luna (Rac) - reprezinta miezul, intuitia si subconstientul. Luna poate fi o forta foarte buna, dar poate fi si instabila, forta in defavoarea mintii, de unde a parut si termenul lunatic.

Mercur (Gemeni si Fecioara) - O planeta rapida in miscare care este conectata cu intelect si comunicare. Poate sa insemne buna comunicare si succes mercurial, sau poate sa insemne inselaciuni si minciuni.

  Venus (Taur si Balanta) - Dupa cum bine stiti, Venus guverneaza dragostea, frumusetea, atractia si posesia. Poate sa insemne rafinament si cultura, sau poate sa sucombe in indolenta si promiscuitate.

 Marte (Berbec si Scorpion) -este conectata cu energie si actiune. Cand este controlata poate duce la progres prin actiuni pozitive, or poate sa insemne violenta si energie necontrolata.

 Jupiter (Sagetator si Pesti) - fiind cea mai mare planeta in sistemul solar, Jupiter este asociata cu norocul, bunastarea, intelepciunea si generozitatea.Alternativ poate fi asociata cu excesul, zgarcenia, minciuna si egoismul.

 Saturn (Capricorn, Varsator) - Disciplina si responsabilitatea sunt cuvintele care caracterizeaza Saturn. In sensul bun, o influenta a planetei Saturn, poate sa insemne fidelitate in mariaj, ambitie si succes. Influenta mica poate sa insemne inflexibilitate, egoism si lipsa umorului.

 Uranus (Varsator) - lucruri la care nu va asteptati se pot realiza cu influenta planetei Uranus. Cei cu aspecte favorabile sunt independenti si inventivi, dar cei cu o influenta nefavorabila pot fi excentrici, rigizi si de neincredere.

In afara de influenta planetelor, fiecare semn zodiacal este clasificat in functie de natura sau esenta sa.
Sunt 4 semne Cardinale, 4 semne fixe si 4 semne schimbatoare.

   Cardinale
  Precum punctele cardinale Nord, Sud, Est Vest, semnele cardinale sunt orientate in functie de anotimpuri: primavara, vara, toamna, iarna.
Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) tind sa fie persoane care actioneaza. Ei au initiativa, sunt motivati si intreprinzatori.Cu toate acestea, desi au un inceput promitator, e posibil sa nu termine proiecte si sa le lase neterminate.

  Fixe
Persoanele din categoria semnelor fixe (Taur, Leu, Scopion si Varsator) sunt oameni care iubesc stabilitatea. Ei vor sa detina lucruri si sa fie sefi.Ei vor ca altii sa faca activitatile si ei sa priveasca incruntati in timp ce proiectul este terminat. Pot fi inflexibili, dar isi vor mentine atitudinea indiferent de presiunile exterioare.

  Mutabile
Semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti) sunt comunicativi si mediatori. Ei de obicei se compromit si vor analiza ambele parti ale problemei. Cand sunt interesati vor ramane intr-un loc de munca sau relatie la nesfarsit, dar daca se plictisesc pleaca. Se adapteaza usor, dar se pot schimba si pot fi inconsistenti.

 Fiecare semn zodiacal este guvernat de elemente, care sunt considerate caracterele de baza ale fiecarii zodii. Sunt 4 elemente: Pamant, Aer, Foc si Apa.

 Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn)
Aceste persoane sunt cu picioarele pe pamant. Vor munci din greu ca sa vada treaba terminata. De obicei nu isi asuma riscul si prefera stabilitatea si siguranta.Ei sunt de incredere, conservatori, logici si responsabili. Ei apreciaza tot ceea ce poate fi vazut si atins. Ei iubesc lucrurile scumpe si vor incerca sa le obtina. De asemenea ei pot deveni zgarciti si materialisti, calcand pe altii pentru a obtine ce vor.

 Aer (Gemeni, Balanta, Varsator). Cei sub influenta aerului sunt destepti si intreprinzatori. Ei iubesc lucrurile intortocheate si situatiile dificile si vor gasi o solutie unica. Sunt inventivi si vad lucruile si din exterior. Sunt in general optimisti, sunt dornici sa proceseze informatii, curiosi si energici. Partea negativa a semnului se poate caracteriza prin raceala si sunt prea calculati, neintelegand intotdeauna necesitatile emotionale ale celorlalti.

 Foc (Berbeci, Lei, Sagetatori)
Cei care sunt influentati de semnul focului se multumesc cu putin, sunt curajosi isi asuma riscuri. Ei isi traiesc viata cu gust, in special in ceea ce priveste relatiile de prietenie si ei sunt de departe cel mai sexy element al zodiacului. Ei sunt plini de viata, creativi in toate aspectele vietii lor. Totusi pot fi foarte egoisti, cu pretentii, autoritari si refuza sa vada si alte opinii in afara de a lor. Ei pot fi foarte puternici mental si isi vor construi drumul in viata cum vor, daca viata nu se misca cum vor ei.

 Apa (Rac, Scorpion, Pesti)
Cei sub influenta semnului apa sunt foarte sensibili. Ei sunt intuitivi si stiu anumite lucruri fara o explicatie anume. Sunt receptivi si simt orice foarte adanc. Sunt artistici si iubitori, fiind inconjurati de frumuseti. Ei sunt saritori si dornici sa ajute. Ei vor sa aiba grija de altii si ceilalti sa aiba grija de ei. Ei sunt psihicul intregii lumi. In partea negativa, pot deveni morocanosi si pot recurge la lucruri urate.

 In afara de cele 12 zodii mai sunt si 12 varfuri, in general 5 zile inainte si dupa terminarea unui semn. Daca esti nascut in una din aceste categorii ai caracteristici din ambele zodii.   

 

Copyright © P.D.K 2011